Gjesteinfo

Oppdater deg på de siste anbefalingene fra FHI og følg disse før du drar til Feistein.
Om du har symptomer på luftveisinfeksjon skal du ikke reise til Feistein! Dette gjelder også milde symptomer

• Fyrmesterboligen er for liten til at man kan holde en meter avstand for 15 medlemmer. Derfor har vi satt en foreløpig grense på 1 kohort som kan overnatte samtidig, 

• Gjestene må ta med ren lakenpose og eget rent putevar, rent sengetøy eller ren sovepose og eget rent putevar, samt egne håndklær. Toalettpapir, tørkerull, håndsåpe, fyrstikker, kluter/kjøkkenhåndklær, bestikk, glass, kopper/tallerkener, vaskemiddel finnes i boligen.

• Du som gjest er ansvarlig for å følge anvisningene i huset for å sikre godt renhold og hygiene mens dere bor her. Ta med deg rikelig med våtservietter, såpe og alkoholbasert desinfeksjon. Ha med deg egne søppelposer og ta med deg søppel hjem.

• I fyrmester boligen finnes gasskjøleskap, gasskomfyr, vannklosett, dusj.  Det er ikke varmt vann i kranene. Må kokes på propankomfyr.

• Det er god mobildekning på holmen.

VANN - Fyret har en vannforsyning via regnvann som lagres i sisterner i kjelleren. Dette vanner er ikke egnet til å drikke – kun vaske i. Det står kanner med rent godt drikkevann på kjøkkenet. 

KJØKKEN - Boligen har et godt utstyrt kjøkken og har gasskjøleskap og propankomfyr. Det er ikke varmt vann i springen. Det finnes også litt tørrvarer på kjøkkenet, benyttes dette er det fint om annet godt legges igjen til neste som kommer. Dobbelsjekk at pkomfyren er stengt av etter bruk!!

TOALETT - På fyret finnes det to toaletter. Ett i første etasje og ett i kjelleren, hvor det også er dusj (kun kaldt vann).

SØPPEL -  Alt søppel tas med hjem. Matavfall kan kastes på sjøen. Panteflasker tas også med til land.

ANDRE GJESTER  - Når man leier seg inn på fyret, må man regne med at det også kan være andre gjester der. Iht korno retningslinjer er det bare medlemmer i samme familie eller kohort som får leie fyrmesterboligen. 

BESØK PÅ HOLMEN - Hver lørdag mellom 10 og 14 inviterer vi medlemmene i venneforeningen til dugnad.  Søndager  mellom 11 og 14 inviterer vi andre medlemmer på tur til fyret, så dere må regne med og få besøk så ha kaffien klar.

BÅLBRENNING - Det er total forbud mot åpen ild på hele holmen. Bålpanne står tilgjengelig for bruk i annekset.

LYKTA/ TÅRNET  - Mange ønsker å sitte i lykta – denne er kun disponibel når vertskap er med for omvisning da lyktet fremdeles er i bruk og eid av kystverket.

GRILL  - Det finnes en gassgrill i verkstedsboden. Ekstra gass finnes i uteboden.

UTVASKAlle må rydde og vaske etter seg før fyret forlates!  Forlat huset slik du selv ønsker å komme til det. Korona retiningslinjer må følges.  Ekstra toalettpapir, tørkerull og håndsåpe, vaskemidler og vaskeutstyr finnes i bøttekott i første etasje ved trappa. Brukte/skitne filler legges i pose på vaskerommet, så tar vert dem med for vask.

VERTSKAP -  Det er medlemmer fra styret i Venneforeningen, samt Båtgruppen som kjører medlemmene ut til fyret og viser alle til rette. 

ULYKKE/BRANN/EVAKUERING  - Fyret har kun vanlig røykvarsler og ansvarlig leier må ta ansvar for evakuering og varsling ved brann/ulykke. IKKE bruk vedovnene!!

STRØMAGGREGAT -  Det er innlagt strøm drevet av bensin aggregat som står i fyret. Ved bruk av aggregat kommer er tillegg på 25 kr pr time. Meld fra til båtfører ved avreise om hvor mange timer det har vært i bruk.

TRANSPORT  - Vennelaget disponerer egen båt "Feieren" som benyttes for å transportere medlemmene til fyret. Transport er inkludert i prisen ved overnatting og tidspunkt for skyss til/fra fyret avtales med vertskap, som du får kontakt info til.
Unntaksvis kan egen båt benyttes, men anbefales ikke pga vanskelige fortøyningsforhold, vind og strøm. Må avtales med vertskap.

FUGLELIV - Det er mange fugler som hekker på holmen så la fuglene ligge i fred og ikke forstyrr dem.  Angiper måkene deg er du for nærme. Hund er ikke tillat på holmen

VÆRFORHOLD  - Ha alltid en plan B for besøk på Feistein da vær og vind vil være avhengig om vi kan legge til kai på holmen.

BETALING - Betaling for bruk av aggregat og for overnattingen til vert ved utsjekking.

 

HUSK Å SKRIVE EN HILSEN I GJESTEBOKEN!